Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds en Volwassenfonds Sport & Cultuur helpt!

Jeugdfonds:

Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast deze ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?

Wist je dat je tot wel 450 euro vergoed kunt krijgen voor de danslessen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Dit geldt voor het lesgeld, maar ook eventuele danskleding. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Volwassenfonds:

De gemeente geeft inwoners met een laag inkomen korting op sport- en cultuuractiviteiten. Dit gebeurt vanuit de sport- en cultuurregeling. Vanaf 1 juli 2018 is deze regeling speciaal bedoeld voor volwassenen. Heeft u een laag inkomen en weinig of geen geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is deze korting misschien iets voor u. Of u voor deze korting in aanmerking komt, is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Voor jongeren tot 23 jaar die bij hun ouder(s) wonen, geldt het inkomen van de ouders.

Meer weten over de werkwijze van de Sport- en Cultuurregeling voor volwassenen? Lees hier verder.