Over Total Move

Mijn naam is Sonja Verbeek, eigenaresse van Total Move. Op 14-06-2004 heb ik Dansstudio Sonja! opgericht. In januari 2018 veranderde ik de naam in Total Move, een naam die beter past bij het huidige aanbod van lessen. 

Vanaf de dag dat ik kon lopen ben ik gaan dansen. Zelfs in een restaurant kon ik niet stilzitten. Mijn ouders waren mij al snel kwijt, want aan tafel zat ik niet. Ik was te vinden tussen de tafels; aan het dansen op de achtergrond muziek. Ik startte al jong met lessen jazz ballet en klassiek ballet. Meer dan dit was er toen nog niet in vergelijking met de stijlen die er nu allemaal zijn! Wat een geluk heeft de jeugd in deze tijd op te groeien met zo een diversiteit. En wat een geluk dat ik hier deel van mag maken en alle stijlen kan bieden binnen Total Move.

Al snel wist ik wat ik wilde worden; dansjuf! Na mijn dansopleiding ben ik danslessen gaan geven. Naast danslessen wilde ik ook graag sportlessen geven; (funky)steps/aerobic/callenetics/cardiotraining/danceworkout en meer. Toen ik ook daar mijn opleidingen in had gevolgd was ik een allround docent! Ik heb vele jaren lessen verzorgd op diverse plaatsen. Ook stond ik op (grote) podiums van diverse sport/dansevenementen. Er gaat niets boven het gevoel wat ik heb als ik voor de groep/op het podium sta. 

Er volgde na 15 jaar in het vak te zijn een enorme dip. Ik sjeesde van hot naar her en mijn vuurtje was aan het doven door allerlei omstandigheden. Totdat mijn “oude” dansjuf mij een schop onder mijn kont gaf en zei: ga voor jezelf beginnen! Doe het op je eigen manier, hang je eigen schilderij aan de muur”. Tot op vandaag ben ik haar daar dankbaar voor. 

Toen ik Dansstudio Sonja! oprichtte had ik geen idee dat ik nu, jaren later, een serieus bedrijf zou runnen. Het concept van dit bedrijf, Dans, Sport & Yoga te combineren is uniek in de regio en geweldig leuk. Van 2,5 tot 80+ jaar, echt iedereen kan hier zijn of haar hart ophalen. 

In deze jaren ben ik ook moeder geworden van twee prachtige dochters, Luna en Nadine. Hoe kan het ook anders, deze pareltjes zijn ook het dansvak ingegaan. Hoe trots kan je zijn! Samen met je dierbaren dezelfde passie delen. 

Na jaren intensief lesgeven ben ik op dit moment zelf iets minder te vinden op de vloer van de studio. Ik geef nog een aantal sport en yogalessen maar richt mij vooral op de organisatie van Total Move. Tijdens de heftige COVID-19 periode ben ik meer gaan nadenken over ons vak, wilde ik zelfs even stoppen, maar bewegen is zó belangrijk voor ieder mens en dit is hoe dan ook iets wat ik wil blijven doorgeven. Stoppen is geen optie! 

Er is een prachtig Team om me heen verzameld van professionele, creatieve, enthousiaste toppers. Allemaal werken zij met veel passie voor hun vak.

Of je nu komt voor een dans, sport of Yoga les, jong of iets ouder bent, team Total Move zorgt ervoor dat jij met een heerlijk gevoel de les uit stapt.

Mijn doel in deze wereld van dans en sport is, zoveel mogelijk mensen het gevoel te geven hoe mooi en heerlijk het is om vrij te kunnen bewegen. Je voelt je fitter, soepeler, gezonder en zelfs gelukkiger :). 

Ik geef zelf de lessen jazz, Total Body (dance) Workout en Yoga Mix.

Al wordt het lesgeven wel lastiger, (omdat de studio groeit en het organiseren van activiteiten – te denken aan de grote eindvoorstellingen- heel veel tijd vergt), hoop ik dat waarmee mijn hobby eindigde en mijn werk begon mijn hobby kan voortlezen. Ik kan nog wel even doorvertellen, maar ik zou het veel leuker vinden als jullie de weg vinden naar Total Move en ik mijn passie mag delen met jullie.

Dance through life!