Danielle Minnee

Docent Modern, Jazz, Klassiek Ballet en ASA

Mijn naam is Danielle Minnee. In 2016 ben ik als all-round dansdocent afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nu gespecialiseerd in kinderlessen vanaf 2,5 jr. en de moderne-, jazz- en klassieke ballettechniek voor jeugd en volwassenen.

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat dans niet meer ongewoon is. Dans is overal! Total Move speelt daarin een belangrijke rol. Het biedt een plek waar kinderen en volwassenen deze passie kunnen uiten. In mijn kinderlessen vind ik het belangrijk dat kinderen steeds nieuwe uitdagingen aangaan, nieuwsgierig blijven en dit dansavontuur “samen” beleven. Ook vraag ik mijn leerlingen altijd waarom ze dansen, want deze motivaties vormen de kern van mijn werk. Het is de “waarom” van mijn leerling en de grote glimlach, waardoor ik met veel plezier werk bij Total Move. Daarnaast houdt de motivatie de danser scherp wanneer de focus ligt op de klassieke of moderne danstechniek. Soms kan een technische dansles “saai” klinken, maar de techniek helpt de danser om te groeien!

Ik geef modern, klassiek en spitzentraining voor jongere meiden en geef de ASA les. Maar in mijn gevorderde volwassen groep, Modern/Jazz les wordt er gezweet! Lyrical, Contemporary en Feminine komen o.a. voorbij of we gaan terug naar de Old School Jazz tijd. De uitdaging wacht!